: : Latest Story by Putera Hyriel : :




Instagram

Bersama Cikgu Husna Mentalaah Ilmu




Instagram

Kenapa Hyriel Fobia dengan Tabuan ? ?

Assalamualaikum
hallo semua.. hye dah lama hyriel tak update my own entry dalam blog ni. Bukan apa, cuma hyriel rasa sebuk sikit dengan exam yang tak reti-II nak abiz kan.. Berbalik pada tajuk.. hari ni hyriel nak cerita atau kasi tau sama korang kenapa hyriel fobia dengan tabuan.. korang mesti tau kan apa tu tabuan? 


Haaa.. ni la tabuan punya sarang...
         Uke.. dulu masa hyriel berumur 5 tahun, my mother adalah salah seorang baby sitter kat kampung hyriel. Ramai lah yang hantar anak mereka.. kalau dikira 6 orang yang Emak hyriel jaga,,, tiga beradik lelaki dan dua perempuan dengan abangnya seorang, pada masa tu belakang rumah hyriel ada sebuah sarang tabuan yang sangat besar,,, macam kat atas ni lah,,, tapi rasanya lagi besar kot... orang kata malang tu tak berbau kan... pada masa tu mak hyriel pergi mesyuarat kampung di balai raya.. so anak-II jagaan tu akak lah yang tolong jaga,,, akak dengan kawan-II dia lepak di halaman depan rumah... oppppss lupe nak kenal kan anak-II jagaan tu... yang paling tua namanya apiz, ada yang hyriel panggil adik, uda, didi, bella dan farid kot..lupa lah,,hehehehe,, yang paling nakal apiz, adik dan uda... didi masih kecil lagi,,, masih merangkak,, so dia sentiasa ada bersama kakak,,, lepas duti harian,, kitorang mandi pagi-II ,,, lepas mandi baru akak lepaskan main,,, yang tiga beradik paling nakal tu dah main di belakang,,, tinggal hyriel dengan bella saja di depan...
              Sebelum hyriel ikut tiga beadik tu,, hyriel sempat pesan dengan bella..." bella duduk depan diam-II, bella perempuan tak boleh main dengan laki-II" lepas tu bella hanya ia kan saja..hyriel pon berlari kebelakang... bila sampai je hyriel di belakang,, hyriel tengok tiga beradik tu sedang balik sarang tabuan yang besar tu,,, yelah kan,, budak-II biar disuruh dari di tegah,,, hyriel pon join sekali balik sarang tabuan tu.. masa hyriel baling dengan batu.. tepat kena pada sarang tu... tapi tiada respone pon dari tabuan tu,, tiba-II budak yang hyriel panggil adik tu baling dengan sabut basah dan tepat kena sarang tu,,, tabuan pun keluar serang kitorang... baru hyriel nak lari.... hyriel nampak bella pun kena serang dengan tabuan tu,,, hyriel cuba tarik dia,,, yela kan,,, kudrat perempuan,,,, dia terjatuh,, hyriel tak tahan kena sengat tabuan yang bisa giler... hyriel pon lari kan diri.... hyriel bitau akk dan akak panggil emak... akak memberani kan diri lawan tabuan untuk selamat kan bella... seluruh badan bella dikerumuni dengan tabuan... akak pun turut kena tabuan tersebut,,, kami terus panggil teksi untuk dibawa ke hospital,,, pada awal nya bella uke saja,, sempat dia pesan dekat mak..." mak jangan nangis,, bella uke-II jep.." tapi kudrat badannya yang lemah,, tuhan lebih menyayangi nya,,, dia telah meninggal dunia... tapi keluarga bella anggap itu takdir tuhan,,, dia tak marah pun pada mak,,, tidak ambil apa-II tindakan pun,,, sejak dari itu hyriel cukup fobia dengan tabuan.... sejak itu mak takda lagi jaga anak orang,, mak takut tragedi yang sama berlaku lagi...
Alfatihah untuk arwah Bella..


Tinggalkan Komen dan Like : : You are de Best !!

3 Sang Pencerita:

syazr!iel said...

besrnye dugaan tu ..al-fatihah ..moga kluarge beliau tbah mnhdpi ap yg brlaku uhh..

putEra HyriEl said...

Alhamdulillah... peristiwa ni lama dah berlalu,,,

syazr!iel said...

ha,yup lhaa ..tkpe la,allah lbyhh mnyygi nye :)
tp skrg dh tkde kan tebuannye kt blkg rumah tu ???

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

© 2011 Warkah Dari Putera Hyriel, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena